Hozzávalók
50 dkg liszt, 1 sütőpor
1 tojás, 15 dkg porcukor
15 dkg margarin, 1 dl tejföl
Krém:
6 kanál cukor,
2,5 dl tej,
5 kanál liszt,
20 dkg margarin,
Glazúr: 10 dkg csokoládé
A recept leírása
A hozzávalókat összekeverjük és 3 tortalapot sütünk belőle a tepsi hátulján (igen vékonyak a lapok). A krémhez karamellizáljuk a cukrot, felöntjük 1 dl vízzel és addig főzzük, míg sűrű lesz. Egy edényben összekeverjük a tejet a liszttel, és hozzáfőzzük a karamellt. Az egészet együtt főzzük sűrűsödésig. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint, mixerrel jó habosra kikeverjük. Ezzel megtöltjük a tortalapokat, tetejét pedig bevonjuk csokoládéval.