Fagyizás közben a tölcsérbe harapva aligha gondol bárki áldozatra, pedig az ostya neve a latin hostiából ered, és maga a termék is a vallási szertartás világából került az édesszájúak tányérjára. Kevéssé ismert tény az is,
...Békében, válságban és háborúban az emberek mindig is szerették, szeretik, fogyasztották és fogyasztják a kekszet, csokoládét, cukorkát és egyéb nyalánkságokat, mondta Dr. Török Róbert a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója a Magyar Édességgyártók Szövetsége hagyományos, húsvét előtti kerekasztal beszélgetésén.
...A Magyar Édességgyártók Szövetsége közreműködésével az Év Szaloncukra Verseny projekt gazdái, Kovács Ádám és Kovács Gergely 2022 november 24-én eredményt hirdettek:, a helyezettek listája itt található: https://azevszaloncukra.hu/nyertesek/2022 Az élelmiszerekre jellemző drágulásnál kisebb mértékben emelkedett 2022-ben
...A húsvéti édességfogyasztás 900 tonna körül alakulhat, adott előrejelzést a MÉSZ tavaszi sajtótájékoztatóján, ahol egy, a Szövetség és a TÉT Platform által készített friss felmérés eredményeiből kiderült, milyen édességet miért választunk, és az iparág szereplői hogyan válaszolnak édes preferenciáinkra.
...A Magyar Édességgyártók Szövetségének Állásfoglalása a Pálmaolaj Kérdéssel Kapcsolatban Törökbálint, 2019. augusztus 14. A Magyar Édességgyártók a pálmaolajról A pálmaolajjal kapcsolatos kérdések jelentős érdeklődést keltettek és komoly vitákat indítottak el a közelmúltban. Az édesipar tisztában
...Az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete kiadta jelentését az éghajlatváltozás, elsivatagosodás, talajromlás, a fenntartható földgazdálkodás, az élelmezésbiztonság és az üvegházhatású gázok kibocsátása összefüggéseiről. A jelentés és a hozzá kapcsolódó összefoglalók és dokumentumok itt érhetők el: https://www.ipcc.ch/report/srccl/
...„Változó igények és változó lehetőségek az édességgyártásban.” AUTENTIKUSSÁG Megfigyelhető, hogy a cukormentesség fogyasztói igénye elhajlik egyfajta autentikus kívánalom felé, amely legfőképpen azt kívánja, hogy az édesség autentikus legyen: természetes összetevőket tartalmazzon, ne legyenek benne mesterséges
...Németország Mezőgazdasági Minisztériuma kiadta a cukor- só- és energiabevitel csökkentését célzó nemzeti stratégiáját, amelyben önkéntes vállalási rendszert a gyártók számára. A dokumentum elérhető a minisztérium (Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft ) honlapján. Julia Klöckner miniszter-asszony
...Szinte mindenki evett, vagy kent magára, illetve a fogaira gumiarábikumot, aminek egyébként semmi köze az arabokhoz. A gumiarábikum az akácia fából kinyert mézgás, ásványokban és az ember számára hasznos baktériumokban gazdag anyag, amely feldolgozás után a legkülönbözőbb élelmiszerekbe kerül az üdítőitalokon át az édességekig, mert az élelmiszer textúráját kiválóan befolyásolja.
...