Hozzávalók
12,5 dkg csokoládé
10 dkg vaj
2 evőkanál narancslikőr
3 tojás
8 dkg cukor
5 dkg liszt
A recept leírása
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat meg a likőrt, és sima krémmé keverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a krémhez adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és apránként ezt is a krémhez adjuk. A kész tésztát kivajazott, szív alakú formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben készre sütjük. (Akkor jó, ha a közepe még kissé krémes.) Amikor kész, a formából grillrácsra borítjuk, és kihűtjük. Kakaóval megszórjuk, és csokoládéforgáccsal meghintjük.
Ha nincs szív alakú sütőformánk, magunk is készíthetünk. Kemény kartonpapírból készült, kb. 6 cm átmérőjű csíkot szív alakban összehajtunk, és az érintkezésnél rögzítjük. Ezt tepsibe tesszük, és ebbe öntjük a masszát. (Természetesen ezt is meg kell kenni vajjal sütés előtt!)
Vaníliás krémet adhatunk mellé, melyet kevés narancsaromával ízesítettünk.