Hozzávalók
150 g vaj
3 dkg cukor
2 tk vaníliás cukor
1 dl kakaó
2 tojás
2 dkg liszt
1-1/2 dl tejszín
2 evőkanál vaj
200 g csokoládé
1/2 dl pirított fenyőmag
A recept leírása
Az alaphoz elkészítéséhez először is olvasszuk fel a vajat. Ezután adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót, majd az egészet kavarjuk el úgy, hogy ne legyenek benne csomók. A villával előzőleg felvert tojást öntsük a masszához, végül adjuk hozzá a lisztet és az egészet jól keverjük össze. Ezután egy körülbelül 24 cm-es kivajazott, kilisztezett (vagy zsemlemorzsával beszórt) tortaformába öntjük a masszát és sütőben 175 fokon 15-20 percig süssük. A közepe így még kicsit krémes lesz, amikor kivesszük.
A trüffel elkészítése
Először felmelegítjük a tejszínt és a vajat. Miután a lábast levettük a tűzről adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét és keverjük simára. Ezután körülbelül egy órára tegyük hűtőszekrénybe a trüffelt.
Miután a tortalap kihűlt, kenjük rá a trüffelt (elektromos habverővel kicsit felverhetjük, hogy könnyebben lehessen kenni) majd ezután a torta tetejét megszórjuk a pirított fenyőmaggal. Tálalás előtt egy-két órára hagyjuk állni a hűtőben.