Csokis kocka

Csokis kocka
Hozzávalók

50 dkg liszt, 1 sütőpor

1 tojás, 15 dkg porcukor

15 dkg margarin, 1 dl tejföl

Krém:

6 kanál cukor,

2,5 dl tej,

5 kanál liszt,

20 dkg margarin,

Glazúr: 10 dkg csokoládé

A recept leírása

A hozzávalókat összekeverjük és 3 tortalapot sütünk belőle a tepsi hátulján (igen vékonyak a lapok). A krémhez karamellizáljuk a cukrot, felöntjük 1 dl vízzel és addig főzzük, míg sűrű lesz. Egy edényben összekeverjük a tejet a liszttel, és hozzáfőzzük a karamellt. Az egészet együtt főzzük sűrűsödésig. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint, mixerrel jó habosra kikeverjük. Ezzel megtöltjük a tortalapokat, tetejét pedig bevonjuk csokoládéval.